Ullas Flattar

Fritid, hundar och hem

Mopedbil genvägen ut på vägarna

Att ta körkort för bil, ett så kallat B-körkort är dyrt, ganska svårt och dessutom så måste man vara 18 år gammal. Finns det någon genväg dit? Jajjemän!

Genvägen är att skaffa sig en mopedbil, mopedbilar har de senaste åren blivit mer och mer populära och det har dykt upp en del rätt fräsiga modeller. Det är inte riktigt samma sak som att hoppa in i en Ford Mustang och dundra ut på vägen, men ändå. Man får köra mopedbil från det att man är 15 år gammal och det krävs ett AM-körkort för moped klass 1. En mopedbils maxvikt är 350 kg och man får lasta max 260 kg. Toppfarten är 45 km/h precis som brorsan på två hjul.

Så var så god här har ni en riktigt smidig genväg som knappast blir en senväg, snarare tvärt om för om man har kört mopedbil ett par år innan man är 18 och får testa "the real stuff" så kommer man ha nyttig erfarenhet i bagaget och det kommer sannolikt att gå som en dans att skaffa körkort för bil! Detta då den som har kört mopedbil i några år redan har satt sig in i hur trafikreglerna, rytmen och ens egna körförmåga fungerar. Det är något som de som endast tar bilkörkort måste ta reda på under utbildningen.

Tänk bara på att precis som en Ford Mustang måste mopedbilar servas. Som tur är behöver man inte besöka en bilverkstad för att få dem servade, det räcker med att besöka en mopedverkstad för att få den moped service man behöver. Det kan handla om allt från byte av däck till justering av komponenter som föraren inte kan justera själv. På en verkstad kan man också få hjälpsamma tips på hur man håller mopedbilen i toppform, så när ni är där, våga fråga! Mekanikerna där delar gladligen med sig av sin expertis till nyfikna och intresserade kunder.

Lägg till kommentar

Loading