Ullas Flattar

Fritid, hundar och hem

Kalla fritidssysselsättningar kräver broddar, ullsulor och värmesulor t.ex som utrustning

Härligt att det imorgon är fredag och stundande helg. Det är så mycket med jobb om dagarna så jag är glad att jag lever i ett fritt land med allemansrätt och hellediga lördagar och söndagar. Då får jag möjlighet att ge mig ut i skog och mark och med hundarna lössläppta kunna strosa runt fritt precis där jag vill. Nu är äntligen älgjakten över så det ska inte vara någon fara att stöta på någon jägare där vi normalt sett går.

Det enda man förutom rejäla kläder (för väder) behöver i utrustningsväg är broddar till skorna så att man inte halkar och kanske ullsulor eller andra alternativa värmesulor för att inte frysa om fötterna. Nu har ju temperaturen sjunkit till under minus 5 grader de senaste veckorna så det är självklart mössa och vantar som gäller också.

Det finns inte mycket som är värre än att vara för dåligt klädd och att frysa. Sist jag av någon anledning hade tagit på mig för lite kläder gjorde att jag fick slå åkarbrasor som det kallas, men det hjälpte föga. Jag blev helt enkelt tvungen att springa merparten av sträckan, vilket jag dessförinnan inte gjort på säkert två eller tre år. Det gav mig både träningsvärk dagen efter och ett litet hånfullt skratt från mina nära och kära när de hörde nyheten.

Så till alla er som både arbetar och är ledig vill jag bara säga ha en härlig helg och njuuuuut av vår härliga natur vi har här i Sverige, för det ska verkligen jag göra!

Lägg till kommentar

Loading