Ullas Flattar

Fritid, hundar och hem

Golvlampa och pall - mums!

Hur söta valpar än är så är de allt små odågor. Så fort man vänder ryggen till kissar de på golvet eller tuggar på nåt. I helgen såg minstingen skyldig ut och visst, farmors gamla golvlampa i trä hade fullt med bitmärken, det blir till att slänga den och köpa en ny. Jag har sett att dom har väldigt schyssta golvlampor på Stayhome funderar på att beställa en där. Det är nåt med gammalt trä som hundar gillar. Det går inte upp mot skinn (skor, tofflor etc) men ändå. En pall har också blivit "dekorerad". När jag var barn hade jag en valp, en Cavalier King Charles Spaniel, som gillade plast. Kanske för att jag lekte med lego, playmobil och plastleksaker hela tiden. Då ville väl inte han vara sämre, och de luktade husse. Man får komma ihåg att städa upp, stänga dörrar och möblera om lite. Och se till att de små har annat att göra. Sådana där "ben" av "hud" är poppis, de blir så äckliga bara. De ska helst ligga på den mjukaste mattan och tugga och dreggla. Hälsade på syrran på jobbet, hon jobbar på en klädgrossist, så vi hade med sådana till valparna som följde med men de la sig på en dyr designermatta och mumsade. Den blev lite blöt och fläckig kan man säga.

Kalla fritidssysselsättningar kräver broddar, ullsulor och värmesulor t.ex som utrustning

Härligt att det imorgon är fredag och stundande helg. Det är så mycket med jobb om dagarna så jag är glad att jag lever i ett fritt land med allemansrätt och hellediga lördagar och söndagar. Då får jag möjlighet att ge mig ut i skog och mark och med hundarna lössläppta kunna strosa runt fritt precis där jag vill. Nu är äntligen älgjakten över så det ska inte vara någon fara att stöta på någon jägare där vi normalt sett går.

Det enda man förutom rejäla kläder (för väder) behöver i utrustningsväg är broddar till skorna så att man inte halkar och kanske ullsulor eller andra alternativa värmesulor för att inte frysa om fötterna. Nu har ju temperaturen sjunkit till under minus 5 grader de senaste veckorna så det är självklart mössa och vantar som gäller också.

Det finns inte mycket som är värre än att vara för dåligt klädd och att frysa. Sist jag av någon anledning hade tagit på mig för lite kläder gjorde att jag fick slå åkarbrasor som det kallas, men det hjälpte föga. Jag blev helt enkelt tvungen att springa merparten av sträckan, vilket jag dessförinnan inte gjort på säkert två eller tre år. Det gav mig både träningsvärk dagen efter och ett litet hånfullt skratt från mina nära och kära när de hörde nyheten.

Så till alla er som både arbetar och är ledig vill jag bara säga ha en härlig helg och njuuuuut av vår härliga natur vi har här i Sverige, för det ska verkligen jag göra!

Mopedbil genvägen ut på vägarna

Att ta körkort för bil, ett så kallat B-körkort är dyrt, ganska svårt och dessutom så måste man vara 18 år gammal. Finns det någon genväg dit? Jajjemän!

Genvägen är att skaffa sig en mopedbil, mopedbilar har de senaste åren blivit mer och mer populära och det har dykt upp en del rätt fräsiga modeller. Det är inte riktigt samma sak som att hoppa in i en Ford Mustang och dundra ut på vägen, men ändå. Man får köra mopedbil från det att man är 15 år gammal och det krävs ett AM-körkort för moped klass 1. En mopedbils maxvikt är 350 kg och man får lasta max 260 kg. Toppfarten är 45 km/h precis som brorsan på två hjul.

Så var så god här har ni en riktigt smidig genväg som knappast blir en senväg, snarare tvärt om för om man har kört mopedbil ett par år innan man är 18 och får testa "the real stuff" så kommer man ha nyttig erfarenhet i bagaget och det kommer sannolikt att gå som en dans att skaffa körkort för bil! Detta då den som har kört mopedbil i några år redan har satt sig in i hur trafikreglerna, rytmen och ens egna körförmåga fungerar. Det är något som de som endast tar bilkörkort måste ta reda på under utbildningen.

Tänk bara på att precis som en Ford Mustang måste mopedbilar servas. Som tur är behöver man inte besöka en bilverkstad för att få dem servade, det räcker med att besöka en mopedverkstad för att få den moped service man behöver. Det kan handla om allt från byte av däck till justering av komponenter som föraren inte kan justera själv. På en verkstad kan man också få hjälpsamma tips på hur man håller mopedbilen i toppform, så när ni är där, våga fråga! Mekanikerna där delar gladligen med sig av sin expertis till nyfikna och intresserade kunder.

Nya tider kräver fasadrenoveringar och putsade fasader

Jag sitter här och undrar om hur svår det kan vara att hitta något seriöst företag som jobbar med fasadrenoveringar och som hanterar putsade fasader. Jag har en eternitkåk som jag är fruktansvärt trött att se på varje gång jag sitter på altanen och dricker mitt 11-kaffe. Än värre är det när vänner dyker upp och kommenterar om hur gammal och ful fasaden är.

Nu får det vara nog anser jag. Jag vet att det kostar lite pengar, men jag är också medveten om vilken uppfräschning det skulle få på kåken också. Jag kan tänka mig att lägga några hundra tusen bara det blir bra och det har jag sett bilder på nätet att det kan bli.

Det är dags att fatta telefonen och ringa min banktjänsteman för att lösa de ekonomiska problemen. Sen kan jag med ett brett leende sitta på verandan och titta på min fina putsade fasad till våren gissar jag. Det är i alla fall min nuvarande målsättning.

UGL kurser och UGL utbildningar vill jag ska bli billigare

Jag sitter och Googlar på UGL kurser, UGL utbildningar och andra ledarskapsutbildningar och kan lätt konstatera att dessa nästan enbart är till för de som har en hel del sparade pengar på kontot. Priserna för en UGL kurs ligger på mellan 17 000 kr och 30 000 kr för 2 till 4 dagars utbildning. Ser man till recensionerna på de olika sidorna så verkar de flesta tycka att det är värt det, men för mig så är det alldeles för mycket pengar. Hur jag än söker så hittar jag ingen ledarskapsutbildning för min plånbok.

Hade jag fått önska så hade  3-4 000 kr varit mer min och företagets budget, men det är omöjligt. Självklart ska alla tjäna pengar på det man driver företag inom, men jag är säker på att det hade lockat minst 3 gånger så många deltagare om prislappen varit lite mer human. Jag har förstått att man gör det fler än en gång i livet så repetitiva deltagare kommer att återkomma. För att få mer intäkter skulle säkerligen både de som säljer övernattningar och mat för dagen varit intresserade av 3 gånger fler deltagare, så en deal med restaurangen på hotellet hade säkert betalat sig än mer. Jag håller tummarna för att någon tänker som jag så att UGL-utbildningarna och UGL-kurserna blir billigare i framtiden. Då kommer i alla fall jag ta mig tiden att gå en sådan UGL-kurs.

Ansiktsbehandling,, hudvård och hårborttagning... priset för att bli fräschare...

Hoppsan skulle man kunna säga! Jag satte mig framför spegeln efter en lång och härlig dusch alldeles nyss och fick dessvärre se mitt osminkade ansikte som uppenbarligen fått alldeles för lite omvårdande de senaste åren. Bilden på ansiktet i spegeln vittnar om brist på insatser som jag skulle behövt göra för länge sedan. Ögonbrynen verkar ha växt ihop så en hårborttagning hos en hudterapeut skulle absolut gjort en stor skillnad initialt. Därefter så skulle man gjort, som jag hörde en kollega prata om häromdagen, så kallade 3d ögonbryn. Om jag har förstått det rätt så tatuerar man in ögonbrynen så att det alltid håller sig jämna, snygga och fräscha.

Jag plockade fram min laptop och började Googla efter ansiktsbehandling och Borås, för det hade varit toppen att hitta någon duktig på samma ort man bor på. Det som drog till mig mitt intresse var företaget Klinik Villastan som verkade ha många års erfarenhet och nöjda kunder.

Efter att ha ägnat sidan 10-15 minuter så insåg jag att de även jobbar med andra typer av ansiktsbehandlingar så som läppförstoring och brasiliansk vaxning, men även andra behandlingar inom hudvård så som restylane och botox, som så många andra använder sig av idag för att se lite yngre och fräschare ut. Det får bli att boka ett konsultbesök hos detta seriösa företag och se vad de tycker att jag ska göra och inte göra. Det är ju ändå de som är de riktiga skönhetsvårdsproffsen.